Of het nu gaat om een roadtrip of een vlucht over de oceaan, reizen kan stressvol zijn. En dat geldt ook voor huisdieren. Als diereneigenaar wil je natuurlijk dat je huisdier veilig en ontspannen blijft tijdens het reizen. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om de stress voor je huisdier te minimaliseren en de reis zo aangenaam mogelijk te maken. In deze blog behandelen we enkele handige tips voor een veilige en stressvrije reis met je huisdieren.

 

1. Plan vooruit

Voor je op reis gaat, plan je best vooruit en denk je alle details grondig uit. Maak een checklist van alles wat je nodig hebt, zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de regels van de luchtvaartmaatschappij die je gaat gebruiken en dubbelcheck de vereiste vaccinaties en andere paperassen. Houd er ook rekening mee dat het aanvragen van deze documenten vaak tijd kost en dat je misschien niet last minute alles in orde kunt krijgen.

 

2. Veiligheid boven alles

Overweeg altijd de veiligheid van je huisdieren tijdens het reizen. Of het nu gaat om het gebruik van een goed vastzittend harnas in de auto, of het houden van deurtjes veilig op hun plaats tijdens een vlucht, het is belangrijk om te zorgen dat je huisdieren veilig en beschermd zijn tijdens de hele reis. Investeer in kwalitatieve en veilige kooien/harnassen.

 

3. Bereid reisbenodigdheden voor

Als je huisdieren met je meereizen, moet je ook voor hun reiscomfort zorgen. Zorg ervoor dat je een geschikte reiskooi hebt met voldoende ventilatie, een comfortabele ondergrond waarop ze kunnen liggen en speelgoed om stress en verveling te verminderen. Sommige huisdieren zijn gevoelig voor beweging; je kunt hen helpen met speciale medicijnen of voedingsupplementen om rustig te blijven tijdens de reis.

 

4. Hou aan routines vast

Houd je huisdieren aan hun routines vast tijdens de reis. Als ze op gezette tijden moeten eten of plassen, zorg dat dat gebeurt op de reisbestemming ook. Dit zal helpen om hen gerust te stellen tijdens onbekende situaties en nieuwe reisomgevingen.

 

5. Neem voldoende pauzes

Neem genoeg pauzes tijdens je reis om je huisdieren te laten lopen, eten, drinken en stretch ‘en. Dit geeft hen de mogelijkheid om hun spieren te ontspannen, en het zal helpen om het aantal keren dat ze ongerust worden omdat ze opgesloten zitten te minderen.

 

Reisbenodigdheden zoals medicijnen, harnassen, voedingssupplementen en kooien zorgen ervoor dat je huisdieren relaxed en veilig kunnen reizen tijdens je trip. Maar het allerbelangrijkst is het plannen en voorbereiden van de reis. Tijd investeren in de planning van je reis en het managen van de veiligheidsaspecten en de reiscomfort van je huisdier, zal ervoor zorgen dat de reis van begin tot eind soepel en aangenaam zal verlopen. Reizen met je huisdier hoeft niet stressvol te zijn. Het enige wat echt nodig is, is vooruit denken en goed voorbereiden. Met deze tips kan je genieten van een veilige en ontspannen reis met je huisdier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *