Het prachtige Vietnam, hier moet je naartoe

april 6, 2022

Vietnam is een land in Zuidoost-Azië met ongeveer 94 miljoen inwoners. Het heeft een oppervlakte van 331.210 km2 en wordt begrensd door China in het noorden, Laos in het noordwesten, Cambodja in het zuidwesten, Thailand in het oosten en de Golf van Tonkin en de Zuid-Chinese Zee in het westen.

Vietnam heeft een gevarieerd landschap van kusten aan zowel de Oostzee (Zee van Japan) als de Zuid-Chinese Zee. De kustlijn van het land omvat lange stukken strandresorts langs de oostkust. De Red River Delta in het noorden van Vietnam bevat vruchtbare rijstvelden, terwijl het zuiden van Vietnam wordt gedomineerd door dichte jungles en moerassen.

De Vietnamese cultuur is sterk beïnvloed door oude tradities, maar ook door recentere invloeden uit Frankrijk, China, Cambodja en Laos.

Enkele tips voor reizen met een backpack

Backpacken is een avontuur dat iedereen minstens één keer in zijn leven zou moeten meemaken. Maar wat zijn enkele van de tips die u moet weten voordat u aan deze reis begint?

  1. Houd je rugzak licht
  2. Breng een kaart mee
  3. Pak regenkleding en een zaklamp in
  4. Wees voorbereid om op openbare plaatsen te slapen
  5. Pak genoeg kleding in voor het klimaat waar je naartoe reist

Lekker met het vliegtuig

Vliegen is een relatief nieuwe technologie en er kunnen veel dingen fout gaan. Een van de belangrijkste dingen die u moet doen als u vliegt, is om u bewust te zijn van wat er mis kan gaan en hoe u daarmee om moet gaan.

In dit artikel behandelen we enkele van de belangrijkste tips voor reizen met het vliegtuig.

Op naar Azië!

Het meest opwindende aan reizen naar Azië is de cultuur. Het eten, de mensen en de bezienswaardigheden zijn allemaal heel anders dan wat je in westerse landen zou aantreffen.

Azië heeft enkele van de meest diverse culturen ter wereld, wat betekent dat je oude tempels en markten kunt verkennen of een wandeling kunt maken in een nationaal park. Azië herbergt veel verschillende religies en culturen, dus het is ook een geweldige plek om andere delen van de wereld te leren kennen!

Meer artikelen