Iedereen voelt de lentekriebels

april 6, 2022

Lentekriebels, wie heeft ze niet? Het eerste drankje op het terras in de zon en je tuin die weer tot leven komt. Nu de tempraturen weer langzaam oplopen en het weer aangenaam is om buiten te zijn, komen de lentekriebels voorzichtig om te hoek kijken. Het is weer wat langer licht s ’avonds en je blijft van langer buiten hangen. Je hoort de vogeltjes fluiten en ziet de knoppen aan de bomen zitten, dit kan maar één ding beteken. De lente komt eraan!

Waar de lente tevoorschijn komt, komen ook de kriebels. Opruimen, schoonmaker en doorpakken staan bij jou op je to-do lijstje. Haal je tuinset maar weer tevoorschijn en leg de kussens maar alvast klaar want voor je het weet is het tijd voor de eerste bbq met je vrienden.

Beried je tuin voor

Er zijn super handige tuinkalender te koop waarin je precies kunt zien wanneer je welke struik moet snoeien en wanneer je deze met rust moet laten. Hiermee voorkom je schade aan je groene vrienden in je tuin. Ook kunnen je tuinmeubelen weer van stal. Maak ze schoon met een tuinslang en maat je tuintafel goed nat met een spons. Met een sopje van groene zeep en warm water is jouw tuinset binnen de korte keren weer als nieuw! Gebruik voor houten meubelen een sopje van soda of zout en water. Ohja, scheck ook even je schutting. Vaak is deze ook wel toe aan een flinke schoonmaakbeurt, als je toch bezig bent kun je deze het best gelijk even meenemen.

De laatste stap

Nu je tuinset en schutting weer in nieuwstaat zijn, is het zaak dat je gaat kijken naar het grondwerk. Hoe staat je gazon erbij en zitten er gaten in je perkje. Verwijder de paardebloemen en vul je grasmat op waar nodig.

Ondanks dat het overdag weleens lekker warm kan zijn, kan het snachts nog steeds vriezen. Pas hier wel mee op wanneer je gaat beginnen aan je tuin.

Meer artikelen