Sanitair huren voor jouw verbouwing: Veiligheid en efficiëntie

 

Voor een verbouwing moet er aan veel gedacht worden, ook het juiste sanitair huren is belangrijk en volgens de Arbowet en het Bouwbesluit is het op een bouwplaats zelfs verplicht. Veiligheid en efficiëntie zijn daarbij belangrijke aspecten voor het kiezen van het juiste mobiele toilet. Afhankelijk van de service en de grootte van het mobiele sanitair kunnen er verschillende prijzen vergeleken worden.

Een groot voordeel van sanitairverhuur is dat er geen aansluiting van het riool nodig is. Ideaal voor een bouwterrein waar nog geen riolering aanwezig is, of als de riolering vaak tussendoor afgesloten moet worden. Zelfs zonder watertoevoer kan een mobiele toilet gebruikt worden.

 

Type sanitair

Er zijn verschillende verhuuropties voor sanitair. De toiletcabine wordt over het algemeen het meest gebruikt maar er kan ook gekozen worden voor een plaszuil voor mannen of een renovatie die binnen neergezet kan worden.

 

Naast een renovatietoilet kan er voor het verbouwen van een badkamer ook aan een mobiele douche gedacht worden. Let op! Hiervoor is er wel een toevoer van water en stroom nodig. Als er een toiletcabine en mobiele douche nodig is kan er ook gekeken worden naar een volledig mobiele badkamer.

 

Vergunning

In de meeste gemeenten is er wel een vergunning nodig voor het plaatsen van een sanitair als deze op grond van de gemeente staat, echter is dit vaak wel al een onderdeel van de vergunning voor het totale bouwproject. Of er nog een losse vergunning nodig is, is op te vragen bij de gemeente. Als het sanitair op eigen grond staat is er geen extra vergunning nodig.

 

Service

Bij de meeste verhuurbedrijven van de sanitaire voorzieningen wordt er een totaalpakket geleverd. Denk dan aan de levering en het ophalen van het mobiele sanitair maar ook het reinigen en onderhoud ervan. Als de sanitaire voorziening langer dan twee weken wordt gehuurd, worden de toiletcabines wekelijks gereinigd. Vaker reinigen kan vaak ook in overleg met de verhuurder.

 

Kosten

Een mobiel toilet huren kost gemiddeld €154,- per week, wat overeenkomt met €22,- per dag. Wel hangen de kosten af van verschillende aspecten zoals de periode van het huren, het type toilet en de eventuele extra voorzieningen. Het is goed om te checken wat er binnen de prijs valt zoals transportkosten of toiletpapier, zo kan je goed vergelijken welk totaalplaatje het best past bij wat je zoekt.

Conclusie

Er zijn veel verschillende factoren die meespelen bij het kiezen van de juiste mobiele sanitair voor een verbouwing. Door bovenstaande punten te vergelijken kan er goed gekeken worden naar wat bij jou situatie past.

 

https://www.huren.nl/c121/sanitair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *