Een huis is meer dan alleen vier muren en een dak. Het is een uitdrukking van jouw persoonlijkheid en stijl. Of je nu net verhuisd bent naar een nieuw huis of een opfrisbeurt wilt geven, het is belangrijk om de juiste stijl te kiezen. Maar met zoveel verschillende opties, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige stappen die je kunt volgen om te bepalen welke stijl bij jouw woning past.

 

Stap 1:

Bepaal de architectuur van je huis

Als je de stijl van je huis niet kunt veranderen, is het belangrijk om de architectuur ervan te begrijpen. Zoek uit welke stijl van het huis past en begin van daaruit. Is het een bakstenen huis of een houten huis? Het is belangrijk om de algehele structuur van het huis te begrijpen, omdat dit bepaalt welke stijlen er het beste bij passen. Als je bijvoorbeeld een houten huis hebt, kan een rustieke stijl het beste passen.

 

Stap 2:

Denk aan de functie van de kamer

Iedere kamer heeft een bepaalde functie en afhankelijk van die functie kies je voor bepaalde stijlelementen. De stijl van je woonkamer is bijvoorbeeld anders dan die van je slaapkamer. Kijk of je de ruimte goed kunt scheiden en daarbij ook nog kunt samenbrengen met de rest van het interieur. Zo kun je bijvoorbeeld een keuze maken tussen een modern of landelijk look. Het is goed om te kijken of de stijl die je wilt al aanwezig is in jouw woning. Zo kun je deze stijl eventueel uitbreiden waar nodig.

 

Stap 3:

Bepaal je persoonlijke smaak

Terwijl de architectuur en de functie van de kamer een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de stijl, is jouw persoonlijke smaak net zo belangrijk. Wat vind je mooi en welke kleuren spreken jou aan? Kijk daarom vooral goed of je eigen stijl en smaak past bij de woning en of dit bijdraagt aan een warm en gezellig thuis waar jij je op je gemak voelt.

 

Stap 4:

Doe inspiratie op

Eenmaal bepaald welke stijl bij jouw woning past, kun je inspiratie opdoen. Er zijn talloze woonbladen, online communities en Pinterest boards waarop je je kunt laten inspireren. Maak voor jezelf een moodboard, dit kan helpen bij het visualiseren van de stijl die jij in gedachten hebt.

 

Stap 5:

Rommel en versiering

We raden je altijd aan om wat persoonlijke spullen te plaatsen in je woning. Hierdoor breng je altijd een soort vertrouwdheid in de woning. Een nieuwe woning kan vaak wat koud en onpersoonlijk overkomen. Door wat foto’s, boeken en accessoires toe te voegen wordt een woning al snel knus en sfeervoller.

 

Er zijn verschillende stappen die je kunt volgen om de juiste stijl te kiezen voor je woning. Het is belangrijk om de architectuur van het huis te begrijpen, evenals de functie van elke kamer, en natuurlijk je eigen persoonlijke smaak. Doe inspiratie op en maak een moodboard om de stijl te visualiseren die je wilt. En tot slot, toon wat van je persoonlijkheid door wat rommel en versiering toe te voegen. Volg deze eenvoudige stappen, maak plezier en creëer een woning waar jij je heerlijk voelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *