Is jouw interieur toe aan een creatieve make-over? Daarvoor hoef je niet alle meubelen de deur uit te doen of de muren en het plafond een andere kleur te geven. Met wanddecoratie geef je een ruimte in huis vlot en eenvoudig een nieuwe en frisse uitstraling.

Het eerste waar je misschien aan denkt bij wanddecoratie, is een aantal ingelijste foto’s aan de muur, of een schilderij. Maar er zijn veel meer vormen van wanddecoratie die jouw kamer een frisse, nieuwe of creatieve uitstraling geven. Zoek je inspiratie voor leuke decoratie? Laat je dan leiden door deze drie ideeën.

Wandplanken

Wandplanken zijn decoratief en praktisch. Kies je niet voor standaard plankjes maar voor een bijzonder of origineel design, dan is de wandplank al een decoratie op zichzelf. Maar het is ook een eenvoudige manier om extra opbergruimte toe te voegen aan een ruimte. Je gebruikt de planken bijvoorbeeld voor een paar (hang)planten, foto’s in lijstjes of souveniertjes. Ook boeken (vooral boeken met een mooie kaft) doen het decoratief goed op een wandplank. Met de juiste spulletjes op de plank tover je een eenvoudige muur om tot een echte blikvanger.

Wanddecoratie

Wandcirkels

Wandcirkels (of ‘muurcirkels’) zijn een ideale manier om een saaie muur op te fleuren. Kies bijvoorbeeld voor wandcirkels met tekst of een gedicht en combineer deze met een paar cirkels met (zelfgemaakte) foto’s.

Met deze vorm van muurdecoratie ben je heel flexibel. Wandcirkels van Modulari zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en doen het goed als enkele cirkel aan de muur, of in een creatieve collage van verschillende muurcirkels. Wil je een nog speelsere uitstraling? Kies van voor hexagon muurdecoratie van Modulari Je bepaalt zelf hoe en waar je de cirkels ophangt. Bovendien wissel je ze dankzij het eenvoudige ophangsysteem snel van plek of vervang je ze voor een andere cirkel.

Het verhaal van je leven

Wil jij een authentieke en unieke wanddecoratie? Maak hem dan helemaal zelf met alles dat jou bezig houdt op dit moment, of in je leven door de jaren heen. Schilder een muur wit of in een lichte pastelkleur en gebruik de wand als storyboard voor je leven. Hang wandcirkels met tekst die jou inspirerrt op, hang een prikbord van kurk op waarop je ansichtkaarten van mooie bestemmingen (waar je geweest bent, waar je graag heen wilt of waar je graag bij wegdroomt), kindertekeningen of concertkaartjes vastprikt en bevestig een paar plankjes aan de muur waar je souveniertjes op zet. Heb je een gezin? Deel de muur dan op in delen, waar ieder zijn of haar eigen invulling aan geeft. Kinderen kun je bijvoorbeeld op de muur laten schilderen met muurverf. Of houd op de muur bij hoe snel ze groeien. Op deze manier wordt de muur tot een echt document, dat iedere bezoeker het verhaal van jullie leven toont.