Is je dochter toe aan een nieuw bed? Bijvoorbeeld omdat de slaapkamer een make-over heeft gekregen en het oude bed niet meer binnen de nieuwe stijl past, of omdat je dochter te groot is geworden voor het oude bed? Dan wil je natuurlijk het leukste, vrolijkste en meest veilige bed dat helemaal bij je dochter en de slaapkamer past.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken tijdens de zoektocht naar het perfecte bed? Hieronder vind je vijf leuke bedden die passen binnen (bijna) iedere meisjeskamer.

Bedhuisje

Een bedhuisje – ook wel bekend als ‘huisbedje’ – is schattig meisjesbed en een speelplek in een. Het bed heeft het uiterlijk van een huisje, meestal compleet met dak en een schoorsteentje. Vaak heeft een bedhuisje gordijntjes die dicht kunnen, zodat je dochter zich even terug kan trekken of zonder prikkels en afleiding van de omgeving kan slapen. Slapen met de gordijnen dicht geeft een geborgen gevoel, als de gordijntjes open zijn is het een fijne speelplek die de fantasie van een kind prikkelt.

Themabed

Ook een themabed prikkelt de fantasie van een kind. Bij een themabed kun je denken aan bedden die passen binnen sprookjes – zoals een koetsbed –, natuur – zoals een boomhutbed – of sport – zoals een bed in de vorm van een raceauto. Ze bieden niet alleen een fijne slaapplaats, het zijn ook leuke bedden om te integreren in het spelen.

Meisjesskamer

(Half)hoogslaper

Een hoogslaper combineert een bed met extra ruimte voor bijvoorbeeld een bureau. Ideaal als de slaapkamer van je dochter een kleiner oppervlakte heeft, maar je toch graag een bed en een bureau in de kamer wilt hebben. Een halfhoogslaper is, zoals de naam al doet vermoeden, lager dan een gewone hoogslaper. Onder het bed is plaats voor een leuke speelplek of extra opbergruimte in de vorm van een kastje. Wil je een echt origineel bed, denk dan eens aan een halfhoogslaper van Emob met een glijbaan.

Twijfelaar

Een twijfelaar is breder dan een eenpersoonsbed, maar minder breed dan een tweepersoonsbed. Ideaal als je dochter regelmatig een logeetje heeft, of gewoon graag wat meer ruimte in bed wil, bijvoorbeeld voor knuffels. Onder de meeste twijfelaars is ruimte voor een paar lades waar je spulletjes in kwijt kunt. Twijfelaars kun je vaak naar wens laten samenstellen.

Hemelbed

Een hemelbed is een leuk en sprookjesachtig alternatief voor een gewoon bed. Niet alleen creëert een hemelbed een betoverende sfeer die tot de verbeelding spreekt, met de gordijnen dicht biedt een hemelbed ook geborgenheid. Bovendien heeft je dochter geen afleiding of prikkels uit de slaapkamer als ze wil slapen, en bevordert een hemelbed daarmee een gezonde nachtrust.
Welk bed je ook kiest, of het nu een themabed is, een halfhoogslaper van Emob of een hemelbed, een schattig meisjesbed maakt de sfeer in een slaapkamer helemaal compleet!