Planten zijn een geweldige manier om de sfeer in je huis te verbeteren. Of je nu een groen vingertje hebt of niet, er is altijd wel een plant die bij jou past. Planten zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar bevorderen ook de luchtkwaliteit in huis. Maar welke planten zijn nou geschikt om jouw huis levendiger te maken? Lees verder en ontdek de top 5 planten voor in huis.

1) Ficus Lyrata

De Ficus Lyrata, oftewel de vioolplant, is een echte blikvanger in huis. Deze plant heeft grote, glanzende bladeren in de vorm van een viool. Hij kan behoorlijk groot worden, dus zorg voor voldoende ruimte in huis. De Ficus Lyrata heeft niet veel verzorging nodig en kan overleven op weinig licht.

 

2) Sansevieria

De Sansevieria, ook wel de vrouwentong genoemd, is een populaire plant vanwege zijn luchtzuiverende werking. Hij is perfect voor in de slaapkamer omdat hij ’s nachts zuurstof afgeeft. Daarnaast heeft hij weinig water nodig en kan hij goed tegen droge lucht.

 

3) Monstera deliciosa

De Monstera deliciosa, oftewel de gatenplant, is een hippe plant die de laatste jaren steeds populairder is geworden. De plant heeft grote, groene bladeren met gaten erin. Hij is perfect voor in de woonkamer en kan goed tegen schaduw.

 

4) Chlorophytum Comosum

De Chlorophytum Comosum, oftewel de spinnenplant, is een makkelijk te verzorgen plant die snel groeit. Hij staat bekend om zijn lange, smalle bladeren en kleine witte bloemetjes. De plant zuivert de lucht in huis en is perfect voor in de keuken.

 

5) Peperomia Obtusifolia

De Peperomia Obtusifolia, oftewel de dikke peperomia, is een kleine plant die goed past op een bureau of in een klein hoekje van de kamer. De plant heeft vlezige, donkere groene bladeren en heeft niet veel water nodig. Hij kan goed tegen licht, maar niet tegen direct zonlicht.

 

Met deze top 5 planten weet je zeker dat jouw huis weer levendiger wordt. Of je nu op zoek bent naar een grote blikvanger, luchtzuiverende plant of een kleine plant voor op het bureau, er is altijd wel een plant die bij jou past. Vergeet niet om de juiste verzorgingstips op te zoeken, voor je nieuwe groene vrienden. Geniet van jouw groene oase in huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *